Πρόσβαση στην Μονάδα Μικρολίμανου

 

 

Η δεύτερη κατά σειρά μονάδα μας είναι χτισμένη σ΄ ένα από τα πιο γραφικά σημεία του Πειραιά, μπροστά στη θάλασσα, στο γραφικό Μικρολίμανο, που περιλαμβάνεται στην ευρύτερη συνοικία της Καστέλλας. Το σημείο είναι κομβικό με προνομιακή θέση μιας και βρίσκεται λίγα μέτρα από τον ηλεκτρικό σταθμό του Ν.Φαλήρου και προσεγγίζεται από πολλές λεωφορειακές γραμμές, αλλά και το Τραμ, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση από όλες τις περιοχές της Αττικής.  


 
 

Σε πολύ μικρή ακτίνα μπορεί κανείς να βρει τον κλειστό όρμο που πλαισιώνεται από αμφιθεατρικά κτισμένα σπίτια, ενώ τα αγκυροβολημένα σκάφη, οι ψαρόβαρκες, τα εστιατόρια και τα καφέ, ο κόσμος που απολαμβάνει τον περίπατό του κατά μήκος της προκυμαίας, θυμίζουν νησί του Αιγαίου. Επιπλέον, λίγα μόλις μέτρα από την μονάδα μας, βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους περιθαλπόμενους που τους το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους και με την συναίνεση πάντα του συγγενικού τους περιβάλλοντος να εκκλησιάζονται τακτικά αλλά και να κάνουν τον περίπατο τους στην ευρύτερη περιοχή του Μικρολίμανου.

 

Η πρόσβαση στην μονάδα μπορεί να πραγματοποιηθεί:

ΜΕΣΩ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ:

Υπάρχουν αρκετές λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ που εξυπηρετούν τη γενικότερη περιοχή του Πειραιά. Μπορείτε ενδεικτικά να συμβουλευτείτε την παρακάτω λίστα:


ΜΕΣΩ ΤΡΟΛΕΪ

Από το Νέο Φάληρο μέσω της Γραμμής 20 : Ν. ΦΑΛΗΡΟ - ΚΑΣΤΕΛΛΑ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ (Στάση Σχιστό)

ΜΕΣΩ ΤΡΕΝΟΥ:

Η μονάδα μας βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον ηλεκτρικό σταθμό Φαλήρου, από όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη μονάδα μας είτε κάνοντας έναν μικρό και ευχάριστο περίπατο είτε κάνοντας χρήση των τοπικών λεωφορειακών γραμμών

ΜΕΣΩ ΤΡΑΜ:

Η μονάδα μας εξυπηρετείται και από τον κοντινό σταθμό του Τράμ στο Σ.Ε.Φ:

  • Μετρό ΤΡΑΜ (Τ3) «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» [ΒΟΥΛΑ - Σ.Ε.Φ]
  • Μετρό ΤΡΑΜ (Τ4) «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» [ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Σ.Ε.Φ]

Για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και τα λεπτομερή δρομολόγια των λεωφορείων, του τραμ και του ηλεκτρικού, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες: